Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Stukadoor: hoe vind ik de juiste expert?

Zowel bij nieuwbouw als bij grotere renovaties komen onvermijdelijk pleisterwerken kijken. Dat pleisteren is een belangrijke stap naar een mooi afgewerkt interieur. Ook hier is het essentieel om een ervaren vakspecialist in te schakelen, want perfect egaal pleisteren is een echt precisiewerk. Maar hoe vind je de juiste stukadoor tegen een correcte prijs? We gaan er hier dieper op in!

Ga snel naar:
Hoe stukadoors gericht vergelijken?
Welke prijzen voor stukadoren?
Hoe de juiste stukadoor vinden?
Zelf pleisteren of stukadoor?
Vergelijk nu vrijblijvend offertes

 

 

Waarvoor schakel ik een stukadoor in?

Sommige stukadoors doen ook buitenpleisterwerken, maar in de meeste gevallen zijn ze vooral gespecialiseerd in het afwerken van je binnenmuren en plafonds met binnenpleister:

 • Muren pleisteren: bij nieuwbouw kiest een stukadoor doorgaans voor glad pleisterwerk van 1 à 6 mm dik. Na het schuren kan je die pleisterlaag als afwerking behouden of ook schilderen, behangen, … Bij een renovatie heb je nog meer mogelijkheden. Laat je je muren glad stucen of kies je voor een decoratieve pleister met een specifieke kleur, structuur, …?
 • Plafonds pleisteren: zo’n klus is nog arbeidsintensiever en lastiger dan muren pleisteren. Vaak is eerst een transparant fixeermiddel nodig, je moet de hele tijd omhoog kijken, … Kortom, een project voor doorgewinterde professionals.

Een ervaren stucadoor nodig voor jouw woning? Via Solvari kom je gratis en vrijblijvend in contact met meerdere stukadoors bij jou in de buurt. Zo vergelijk je gericht meerdere offertes en maak je zeker de beste keuze. Start je aanvraag hier!

stukadoor

 

Hoe stukadoors gericht vergelijken?

Perfect afgewerkte binnenmuren en plafonds zijn essentieel voor een prachtig interieur. Je gaat dus best niet over één nacht ijs bij het kiezen van je stukadoor. Onze tip? Vergelijk zeker meerdere offertes voor je een beslissing neemt. Enkele tips om zeker in je achterhoofd te houden:

 

 1. Vergelijk grondig alle kostenposten op de offertes

  Wil je niet te veel betalen voor je pleisterwerken? Dan is het belangrijk om alle mogelijke kostenposten op de offertes even naast elkaar te leggen. Hoeveel bedragen de materiaal- en de arbeidskosten van de stukadoors? En rekenen ze 0,50 eurocent verplaatsingskosten aan per kilometer of ligt dat bedrag hoger?

 2. Kijk naar de berekening van de oppervlakte

  Stucadoors hanteren soms andere methodes bij de berekening van de totale oppervlakte die je wil laten bepleisteren. Sommige tellen ramen en deuren bv. mee bij de totale prijs. Andere doen dat niet, maar rekenen een supplement aan voor de afwerking rond je schrijnwerk. Bekijk dus zeker even wat de impact is van elke methode op de prijs.

 3. Let op de berekening van de totaalprijs

  In de meeste gevallen rekenen stukadoors een prijs aan per vierkante meter. Gaat het eerder om kleinere pleisterwerken of om herstellingen? Dan kan het ook om een uurtarief gaan. Vergelijk dus zeker alle offertes ook qua berekening van de totale kosten. Ga ook zorgvuldig na welke werken inbegrepen zijn in de voorstellen en welke niet.

 4. Kies voor een stukadoor met veel ervaring

  Je vraagt best tijdig je offertes aan bij stucadoors, want de wachttijden kunnen oplopen. Vakspecialisten met veel ervaring hebben het vaak erg druk. Toch loont het sterk de moeite om te kiezen voor zo’n doorgewinterde expert die de kneepjes van het vak tot in de puntjes kent. Zo ben je zeker van een prachtig eindresultaat!

 5. Check referenties, reviews, realisaties, …

  Je neemt best het zekere voor het onzekere als je een stucadoor kiest. Ga dus online op zoek naar referenties en reviews van vorige klanten. Die geven vaak al een goed beeld van de kwaliteit die zo’n expert levert. En is het mogelijk om ook eerdere realisaties te bekijken, online of ter plaatse? Dan is dat zeker ook sterk aangeraden!

 

Welke prijzen voor stukadoren?

Stukadoors berekenen hun prijzen doorgaans op 2 manieren, afhankelijk van het project: een prijs per vierkante meter of per uur. We zetten ze kort op een rij:

 • Stukadoor prijs per m²: 7 à 30 euro per m² (excl. btw)
 • Stukadoor prijs per uur: 45 à 50 euro per uur (excl. btw)

BELANGRIJK: de totaalprijs voor een stucadoor varieert natuurlijk volgens het type pleister, de moeilijkheidsgraad van de pleisterwerken, … Daarom is het erg aangeraden om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Kom nu vrijblijvend in contact met meerdere stukadoors in de buurt!

 

stukadoors

 

Hoe de juiste stukadoor vinden?

Er is geen ellenlange zoektocht nodig om een goede stucadoor te vinden. Het kan ook erg snel en eenvoudig. Solvari brengt je gratis en vrijblijvend in contact met meerdere ervaren vakspecialisten. Zo vind je in een handomdraai jouw stukadoor. Dat gaat als volgt:

 

STAP 1 = meerdere stukadoor offertes aanvragen

Via het offerteformulier van Solvari vraag je makkelijk tot 4 offertes voor jouw pleisterwerken aan. Vul het formulier zeker volledig in en geef voldoende informatie mee over jouw project. Zo kunnen de stukadoors een voorstel op maat uitwerken. Ze kunnen ook ter plaatse komen om jouw project tot in de puntjes te bespreken. Het gaat ook om experts in jouw buurt, zodat de verplaatsingskosten goed meevallen.

 

STAP 2 = de offertes gericht vergelijken

Heb je meerdere offertes voor je liggen? Dan is het tijd om die voorstellen gericht te vergelijken. Daarbij kijk je natuurlijk naar alle kostenposten, maar staar je er ook niet blind op. Ook de adviezen, voorgestelde materialen, het plan van aanpak, … vertellen veel over het vakmanschap van een stucadoor. Andere factoren om rekening mee te houden zijn de uitvoertermijn, de garantieregeling, …

 

STAP 3 = akkoord geven & pleisterwerken laten uitvoeren

Heb je een offerte van een stukadoor ondertekend? Dan betaal je doorgaans een voorschotbedrag en komt de stukadoor bij je langs op de afgesproken datum. Zijn de pleisterwerken helemaal afgerond en ben je tevreden? Dan betaal je het resterende bedrag op de eindfactuur.

 

Vind nu het meest geschikte stukadoorsbedrijf voor jouw project!

Is stucen goedkoop of niet? Welke pleistermethode stellen stukadoors voor? Je komt het allemaal snel te weten als je meerdere offertes aanvraagt. Dat is de beste manier om het beste stucadoorsbedrijf voor je project te vinden. Start nu met vergelijken!

 

Zelf pleisteren of stukadoor?

Heb je de nodige kluservaring? Dan kan je bepaalde pleisterwerken gerust zelf doen. Denk bv. aan lokale herstellingen van oud pleisterwerk of het stucen van kleinere oppervlaktes. Gaat het om het bepleisteren van volledige muren en/of plafonds? Dan is het toch meer aangewezen om voor een professionele stukadoor te kiezen. En wel om deze redenen:

 • Gericht advies voor jouw project: welk type pleister is het meest geschikt voor jouw muren en plafonds? Is spackspuitwerk mogelijk bij jou of is het beter om manueel te pleisteren? Hoe dik moet je pleisterlaag zijn? Hoelang moet je pleisterwerk drogen na de werken? Het zijn allemaal vragen waarover een stucadoor je uitgebreid advies geeft.
 • Juiste pleistertechniek en kwalitatieve materialen: van glad pleisterwerk tot decoratieve pleisters in de juiste kleur en met de juiste structuur… Een vakspecialist kiest samen met jou de meest geschikte pleistertechniek voor jouw project. Bovendien werkt hij enkel met pleisters van hoge kwaliteit en met gereedschap op maat.
 • Vlotte pleisterwerken: ga je zelf aan de slag om grotere oppervlaktes te stucen? Dan kost je dat al snel enorm veel tijd. Zo loopt je project de nodige vertraging op. Als je wil dat de werken snel vooruitgaan om je muren en plafonds vlot af te werken, werk je best samen met een professional.
 • Verlaagd btw-tarief voor de pleisterwerken: gaat het om de renovatie van een woning ouder dan 10 jaar? Goed nieuws, dan betaal je slechts 6% btw op de arbeids- en de materiaalkosten voor je pleisterwerken als je samenwerkt met een stukadoorsbedrijf.

Op zoek naar een betrouwbare stucadoor in jouw buurt? Die vind je snel en eenvoudig door gewoon het onderstaande formulier in te vullen:

 

 

Offertes voor pleisterwerken ontvangen?

Kies voor een erkende professional en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende professionals